В першу чергу рідні люди

За гуманітарної допомоги приходять люди з різними долями, але всіх їх об’єднує горе. До “БФ “Карітас Суми” всі вони звертаються з надією отримати підтримку, знайти співчуття і виговоритися.

Скромний і ввічливий Олег один з таких людей. Він родом з Середини-Буди, яка сьогодні нещадно знищується війною. Близькість до кордону зробила свою справу і місцеві мешканці залишають пошкоджені обстрілами будинки.

Рік тому Олег виїхав до міста Суми у пошуках роботи та житла. Коли влаштувався, забрав дружину до себе. Тепер до обласного центру перевіз батьків дружини. Старенькі не одразу погоджувалися залишати все нажите майно, всі статки й будинок. Але вони потребують постійного догляду і допомогти їм в Середині-Буді родина Олега не могла.

Його теща має страшне захворювання і через рак 4 стадії прикута до ліжка. Тесть пережив три інфаркти й останній серйозно вдарив по самопочуттю рідної людини. Чоловік потребує догляду і турботи.

Коли родина Олега залишала рідне місто, ніхто не думав про техніку, меблі чи одяг. Рятували людей. А також тварин. Свого песика родина забрати з собою не могла, бо знайти орендоване житло з тваринами у новому місті дуже складно. Тому через волонтерів вони прилаштували його до нових власників аж у Чернівці. З новим власником песика Олег досі тримає зв’язок.

Потурбувався він і про свого тестя. В Кризовому центрі БФ “Карітас Суми” звернувся до кейс-менеджера Марини. Про себе не думав, а просив допомоги, покращити життя своїм рідним. Вирішив, що найбільше його родина потребує ортопедичного матраца. Для рідної людини, що перенесла інфаркт, орендований старенький диван не дуже підходить.