Допомога трьом жінкам, які виїхали з Середино-Буди

До Кризового центру #ECHO звернулася 53-річна вимушена переселенка з прикордонного м.Середина-Буда, яке ворог атакує з артилерії та авіації вже другий рік. Жінка розповіла, що нескінчені обстріли й спонукали її виїхати у м.Суми.

Разом з собою вона забрала свою 86-річну матір, яка має порушення рухових функцій, а також двоюрідну сестру з інвалідністю. Жінкам нікому допомогти, вони мешкають в орендованій квартирі та живуть на соціальні виплати.

Бенефіціарка шукає роботу та адаптується до життя у новому місті. Кризовий менеджер виявила термінові потреби родини, надала інформацію про ресурси громади, про вакансії у місті. У ході супроводу видані продуктовий та гігієнічний набори, памперси для дорослих. Двоюрідна сестра отримала консультацію психолога. Для вирішення більш тривалих і комплексних проблем родина перенаправлена у супровід до кейс-менеджера.

Фахівці Кризового центру перші надають допомогу і підтримку ВПО, які вимушені втікати від війни. «Гаряча лінія» Кризового центру