Бути в ресурсі: турбота про інших починається з себе

Часто співробітникам БФ “Карітас Суми” доводиться перетинатися з важкими долями людей, їх втратами й проблемами, вислуховувати, допомагати. Це велике психологічне та емоційне навантаження. Коли люди звертаються до “Карітас Суми” то вони шукають підтримки й розуміння. Важко не пропускати через себе кожного бенефіціара, не брати все близько до серця, дарувати посмішку і триматися.

БФ “Карітас Суми” піклується про психоемоційний стан своїх працівників, про те, щоб вони мали сили і були в ресурсі надавати допомогу. З цією метою було організовано соціально-психологічний тренінг «Найкращий подарунок собі».

Психолог Тетяна Бондаренко підготувала насичену програму роботи, яка передбачала збільшення інтересу до самопізнання, розвиток навичок співпраці, водночас налагодити атмосферу відкритості, довіри в колективі, навчитися максимально плідно співпрацювати один з одним. Вдалося розвинути навички будувати конструктивні взаємовідносини з іншими людьми. Вправи на згуртованість і вміння розподіляти обов’язки давалися легко та невимушено. Всі учасники змогли реалізувати себе, знайти щось нове та корисне у цій зустрічі.

Так само як і про колектив Кризовий центр БФ “Карітас Суми” дбає про своїх бенефіціарів. Є індивідуальні консультації, а також можливість долучитися до груп підтримки.

Звертайтеся за адресою: вул. Іллінська, 112, конт. тел.: (099)333 73 92.