Батьківський обов’язок: БФ “Карітас Суми” допомагає батькам-одинакам


Напередодні Дня батька БФ “Карітас Суми” завітав з приємними новинами до однієї сумської родини.

Дмитро Хілько – батько-одинак. Він вже чотири роки самостійно виховує сина-підлітка. Його дружина Ольга померла від онкологічного захворювання. Крім неповнолітньго сина на плечах чоловіка лежить турбота і про тяжкохвору матір.

Це маленька, але неймовірно дружня родина. Син в усьому допомагає батькові. Вони разом розв’язують всі проблеми та негаразди, налагоджують свій побут. Дмитро привчає сина до самостійності та йому це дійсно вдається. В перші тижні повномасштабного вторгнення вони допомагали збивати з пантелику окупантів, знімаючи дороговказівники, замальовуючи різноманітні мітки. За це 11-річний Артем отримав державну відзнаку.

Родина проживає у невеликій кімнаті гуртожитку колишнього рафінадного заводу. Дмитро намагається забезпечити свою дитину всім необхідним, по можливості вирощують городину на дачі під Сумами. Працює в автомобільному сервісі. Але і досі віддає борги за лікування дружини.

Через карантин, війну навчатися синові Дмитра доводиться переважно онлайн. А тут ще й постійні відключення електроенергії. У Артема із сучасних девайсів є тільки мобільний телефон, який залишився йому ще від матері. Але він не витримує такого навантаження. До того ж у дитини почав псуватися зір через навчання за крихітним екраном. А сучасні інструменти навчання той застарілий телефон вже навіть не підтримує.

За відгуками вчителів син Артем гарно навчається, вивчає іноземні мови та хотів би освоїти IT-професію. Щоб допомогти родині вийти з кризи, підтримати й надихнути їх на нові звершення БФ “Карітас Суми” забезпечив родину ноутбуком. Тепер хлопець зможе не тільки наздогнати своїх однокласників, але вже планує вивчати 3Д-моделювання, 3Д-дизайн та програмування.

 


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *