Вагома підтримка: допомагаємо Сумщині продуктовими наборами

Сумська область має найдовший кордон з РФ, територія, яка зазнає щоденних обстрілів збільшується, а кількість людей, що вимушені залишати домівки та шукати прихистку у більш спокійних містах невпинно зростає. Суми, як обласний центр, щоденно приймає переселенців. Найчастіше ці люди залишають свої домівки тільки з документами, максимум з предметами першої необхідності.

БФ “Карітас Суми” в рамках проєкту #ECHO за час своєї роботи надав допомогу понад 10 тисячам бенефіціарам. Це важлива і вагома допомога людям, що опинилися в складній життєвій ситуації.

Важливо, що наш Фонд знайшов підтримку у цій важливій справі з боку надійного партнера – FoodBank Ukraine. FoodBank – одна з найбільших некомерційних організацій в Україні, що надає продовольчу допомогу людям, які опинилися в скруті. Благодійні організації, з якими співпрацює Food Bank Ukraine, розподіляють їжу між тими, хто її потребує, забезпечуючи людей якісним харчуванням.

Завдяки роботі “банку їжі” бенефіціари отримали вагому підтримку у перші дні евакуації, в кризових ситуаціях, з кожним зверненням до Фонду. Допомогу отримали самотні літні люди, що відвідували психологічну групу підтримки, вагітні, що долучилися до роботи програми “Витоки життя”.
Серйозною є підтримка FoodBank Ukraine дитячих активностей в Просторі дружньому до дитини БФ “Карітас Суми”. Діти раділи солодощам, вони готували смачні напої з молока, готували освіжаючі літні коктейлі та рятували свій водний баланс під час аномальної спеки. Питну воду малеча активно брала з собою у дорогу під час роботи літнього табору, що було дуже важливо та зручно.