Сталий розвиток спільними зусиллями

Обговорення стратегії громади — це важливий процес, який спрямований на визначення цілей, пріоритетів і способів досягнення успіху на місцевому рівні.

На сесії Садівської сільської ради було презентовано стратегію сталого розвитку Садівської сільської територіальної громади, над якою в складі робочої групи декілька місяців працював фасилітатор громад БФ “Карітас Суми”.

В рамках обговорення було зактуалізовано увагу на аналізі поточного стану громади, досягненнях та проблемах, що існують на рівні громади, її можливостях та загрозах. На основі аналізу і визначених цілей були визначені конкретні цілі та дії, що будуть найефективнішими для їх досягнення. Це включає розвиток інфраструктури, програм соціальної підтримки, економічний розвиток тощо.

Також були оцінені наявні ресурси (людські, фінансові, матеріальні), необхідні для успішного втілення стратегії. Обговорення стратегії громади було відкритим і зацікавило усіх небайдужих мешканців громади, що сприятиме реалізації єдиної візії та досягненню спільних цілей.