Підтримка “Пунктів незламності”

Безпека населення для прикордонного регіону – це першочергове завдання як для владних структур, так і громадських формувань, благодійних фондів. Окрім того, через реальну загрозу для енергетичної інфраструктури України, місто Суми із тривогою очікує нового опалювального сезону та активно облаштовує “Пункти незламності”. Як показує практика такі місця за часів тривалих відключень електроенергії стали рятівним острівцем для тисяч сумчан та родин ВПО.

До благодійного фонду “Карітас Суми” за допомогою у забезпеченні питною водою “Пунктів незламності” звернулася Сумська міська рада.

“Ми не мали такого ресурсу, щоб одразу відреагувати на звернення до нас владних структур. Але завдяки підтримці нашого Харківського екзархату УГКЦ “Карітас Харків” сьогодні до нашого міста приїхав гуманітарний вантаж. І це не тільки питна вода, а ще й продукти швидкого приготування, кава”, – говорить директор БФ “Карітас Суми” Олександр Дядя.

Також “Пункти незламності” міста будуть забезпечені захисними масками. Оскільки епідеміологічна ситуація в країні та регіоні останнім часом викликає занепокоєння, кількість випадків захворюваності на ковід зростає. Важливо подбати про захист кожного у місцях скупчення людей.

“Ми дуже вдячні за надану допомогу БФ “Карітас Суми”. На наше нещодавнє звернення відреагували швидко. І маємо значну допомогу. І, як бачимо – це не тільки вода. Наші Пункти незламності” отримали воду, продукти, захисні маски. Сподіваємося на подальшу співпрацю”, – подякував Фонду в.о. Сумського міського голови Артем Кобзар.

Вантаж направлено до одного з “Пунктів незламності” в сумській школі. Звідси допомога буде розподілятися між рештою Пунктів. Загалом у місті нараховується пів сотні таких облаштованих місць. Сьогодні передали понад 2000 жерстяних пляшок з водою, понад 50 пляшок мінеральної води та понад два десятки 6-літрових бутилів фільтрованої води. Також передали близько 2000 пакунків вермішелі швидкого приготування і стільки ж супів, близько 300 банок кави.