Кластер захисту: БФ “Карітас Суми” долучився до важливого обговорення

Понад 14,6 мільйона людей, які проживають в Україні, потребують гуманітарної допомоги.

Гострота цих потреб різна по країні, і 9 областей поблизу лінії фронту і вздовж кордону з Росією і Білоруссю мають найгостріші потреби та найбільшу кількість людей, які потребують гуманітарної допомоги. У всіх районах Сумської області уздовж лінії державного кордону люди стикаються з надзвичайними або катастрофічними умовами у всіх секторах, при цьому найбільш гостро відчуваються потреби у сфері захисту та житла, водопостачання, санітарії та гігієни.

Усі мешканці цих районів вкрай потребують гуманітарної допомоги. Війна спричинила збитки багатьом регіонам Сумщини, також спостерігались інциденти на об’єктах енергетичної інфраструктури, промислових об’єктах і підприємствах перероблення сільськогосподарської продукції. Потреби людей, які проживають у громадах поблизу кордону з Росією зумовлені безпосереднім впливом війни, обмеженим доступом до первинної медичної допомоги через її вартість та нестабільні джерела доходу.

Ці та інші питання були обговорені на зустрічі Кластеру захисту на національному рівні у якому взяли участь і фахівці Карітас Суми. Зокрема, відбулася презентація результатів Оперативного Гендерного Аналізу та багатосекторальної оцінки потреб (MSNA) – результати у сфері захисту. Обговорили стратегічні оновлення щодо Плану гуманітарних потреб та реагування на 2025р. (HNRP 2025) – кількість людей, що потребують допомоги, рівні важкості, наступні заходи та подальші кроки.