КАРІТАС СУМИ ВІДКРИВ «ПРОСТІР ДРУЖНІЙ ДО ДИТИНИ» У СУМАХ

Сьогодні БО «Парафіяльний благодійний фонд « Карітас Суми» в рамках нового проєкту ECHO при підтримці Карітас  Україна, Карітас Австрія та ЄС відкрив дитячий центр «Простір дружній до дитини»(ПДД). Робота центру направлена на створення безпечного простору для дітей, де вони можуть гратися, навчатися та з користю проводи свій час. На урочисте відкриття завітали мешканці та гості міста Суми. Координатор дитячого центру Катерина Пилипенко детально розповіла про роботу простору: «Наш простір надає безоплатні послуги для дітей ВПО та зони бойових дій Сумщини, а також сімей, які опинились у складних життєвих обставинах. У нас працює дитячий садочок з 09.00 до 12.00 для дітей від 3 до 6 років з понеділка до суботи. Працює дитячий психолог, а також школярі з 1 по 9 класи мають можливість безкоштовно вивчати англійську мову. Працює гурток шахів, гурток правознавства. Відкриття багатьох цікавих курсів ще попереду». Також у Карітас Суми починає працювати Кризовий центр. Де надаються безоплатні послуги для ВПО та мешканців зони бойових дій Сумщини, а саме психологічна підтримка, юридична консультація, послуги кризового менеджера та соціальний супровід.

На урочистій частині очільник Карітас Суми о.Аристарх подякував за підтримку гостям та розповів про важливу щоденну роботу команди фонду: «Простір дружній до дитини та Кризовий центр – це допомога дітям і дорослим. А ще ми роздаємо гуманітарну допомогу для ВПО та мешканців зони бойових дій області».

Захід відвідав і очільник Сумської міської територіальної громади Олександр Лисенко привітав усіх присутніх з Днем захисту дітей та вкотре наголосив на важливості співпраці громади та Карітас Суми. Також Олександр Лисенко приєднався до команди Карітас Суми, щоб перерізати символічну стрічку на вході у дитячий центр. Урочиста частина закінчилася екскурсією дитячим центром. Багато з присутніх батьків записали своїх діток до спеціалістів центру та до гуртків. Після урочистої частини дітей розважали аніматори.