КАРІТАС СУМИ НА ЧОЛІ З О.АРИСТАРХОМ ПРИЄДНАЛИСЯ ДО ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ПРОЩІ ДО ЗАРВАНИЦІ

Команда Карітас Суми на чолі з о.Аристархом долучилися до паломників Всеукраїнської прощі до с.Зарваниці, Тернопільської області.

*Для християн усього світу Зарваниця добре відома чудотворною іконою та цілющим джерелом, біля якого з’являлася Божа Матір. Зараз на цьому місці споруджено Марійський духовний центр – комплекс церковних споруд з Собором Зарваницької Матері Божої, що належать Українській греко-католицькій церкві. Щороку сотні тисяч паломників приходять сюди на прощу. Зарваницю ще називають Українським Єрусалимом.

📌Після екскурсії святими місцями команда Карітас Суми приєдналися до Молебну до Богородиці, яким розпочалась цьогорічна проща. Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав мовив до учасників прощі: «Ми сьогодні є тут, я вітаю вас усіх в домі вашої Небесної Мами! І ми знаємо, що тут ми є з Нею, а Вона є з нами. І ми знаємо, що перемогу України в нас уже ніхто не зможе вкрасти». Патріарх подякував вірянам за молитву за українське військо і за милосердя, виявлене до постраждалих від війни українцям.

На наступний день учасники Карітас Суми разом о.Аристархом взяли участь у Божественної Літургії у Зарваниці. Також сумська делегація Карітас Суми познайомилася та мала можливість поспілкуватись з Єпископом Харківського екзархату УГКЦ(входить Сумська область) Василем Тучапцем.