ГУМАНІТАРНА ДОПОМОГА ДЛЯ СВЕСЬКОГО ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ

Виїзна команда Карітас Суми доставила гуманітарну допомогу, у вигляді харчових наборів та одягу із «Соціального гардеробу», для підопічних Свеського психоневрологічного інтернату, яких нещодавно евакуювали із смт Свеса у місто Шостка, Шосткинського району, Сумської області. Сталося це після того, як у великодню ніч цього року, ворог наніс авіаудар по психоневрологічному інтернату в Свесі. Тоді дивом ніхто не постраждав, але будівля зазнала серйозних руйнувань.

Соціальні працівники Карітас Суми мали можливість поспілкуватися не тільки з керівником, а й з підопічними інтернату. У всіх своя доля, у всіх своя ситуація, у всіх своя хвороба. Але, навіть, з психологічними чи неврологічними розладами(захворюваннями) люди відзначаються жагою до повноцінного життя й талантами. Ми познайомилися з однією з вихованців інтернату. Вона радо спілкувалася з нами, та розповіла про свої таланти, що вона гарно співає та малює. Її картини виявилися прекрасними і неповторними роботами, які вражають. До речі, одну зі своїх робіт вона подарувала благодійному фонду Карітас Суми.