Юридична допомога: стягнення аліментів

До БФ “Карітас Суми” люди звертаються з різноманітними питаннями, проблемами, які наші фахівці вислуховують та намагаються допомогти вирішити чи пережити. В Кризовому центрі Фонду в рамках проєкту #ECHO працює юрист.

За фаховою юридичною допомогою до БФ “Карітас Суми” звернулася пані Раїса. Вона є опікуном своєї доньки, яка через психологічне захворювання з 2014 року визнана судом недієздатною. Тож турбота за онучку цілком лягла на плечах літньої жінки. Хоча її донька і досі перебуває у шлюбі зі батьком дитини, той ніяк не підтримує родину.

Пані Раїса звернулася з проханням допомогти стягнути аліменти на утримання онучки. З метою примусового виконання батьком своїх батьківських обов’язків було підготовлено та невідкладно подано заяву про видачу судового наказу про стягнення аліментів на утримання дитини.

Окрім того, стан доньки нашої бенефіціарки покращився, вона здатна усвідомлювати свої дії та керувати ними. Після попереднього рекомендованого юристом консультування з лікарем доньки, пані Раїса зважилася почати процес поновлення дієздатності доньки. Було юристом підготовлено та подано відповідну заяву до суду.