Тікаючи від війни, продовжував навчати дітей


В Суми молодий вчитель української мови Антон евакуювався з Білопілля у травні через посилення обстрілів прикордонного міста.

Своєї родини він не має, бо сам сирота і виховувала його бабуся. До того ж своє життя він присвятив дітям. Після випуску з педагогічного університету він за направленням поїхав працювати у невеличке село на Сумщині – Рижівка. Там розпочинав свою педагогічну кар’єру і працював з дітками різного віку. Там же облаштувався у будинку, який на час роботи йому надала сільська рада.

На початку повномасштабного вторгнення він втратив все своє майно. Будинок, в якому він мешкав згорів. А навчання у школі стало неможливим через активні бойові дії в селі. Тоді пан Антон переселився до Білопілля. Продовжив працювати у Рижівській школі дистанційно зі своїми класами.

Але через посилення обстрілів міста Білопілля, йому знову довелося їхати до більш безпечного міста. В Сумах він орендує житло, на яке витрачав майже всю заробітну плату вчителя. Але після випуску свого дев’ятого класу у Рижівській школі повертатися до роботи йому вже ні до кого. Адже навчальний заклад реорганізували і чоловік залишився без роботи.

До БФ “Карітас Суми” пан Антон звернувся за допомогою у вигляді постільної білизни, ковдри, продуктового набору. Оскільки втратив все у пожежі в Рижівці та після екстреної евакуації з Білопілля. Це має допомогти чоловіку з налагодженням комфортних умов проживання та підтримати певний час, поки він буде облаштовуватися, обживатися, звикати до нової роботи.

 


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *