Юридична допомога: чи є надія отримати спадщину, знищену разом з містом


До Кризового центру БФ “Карітас Суми” звернулася пані Тетяна. Її життя змінилося докорінно у лютому 2022 року. Коли почалося повномасштабне вторгнення, Тетяна Борисівна проживала у Бахмуті. Їй довелося залишити рідний дім і переїхати до Сум.

Вона не стримує сльози, адже попри трагедію у житті жінки, їй доводиться долати чимало юридичних процедур, до яких не можливо бути готовим. Річ у тому, що до повномасштабного вторгнення пані Тетяна вирішила розділити все своє майно між двома синами. Один із них вирішив будувати життя у Сумах, інший подався за кордон. Саме там його спіткало нещастя і він загину. А його майно залишилося у зруйнованому Бахмуті.

Через тривалу процедуру засвідчення факту смерті, отриманням документів та їх легалізацією Тетяна Борисівна не встигла оформити спадщину сина. За допомогою вона звернулася до юриста Кризового центру БФ “Карітас Суми”. Наша фахівчиня Катерина підготувала проєкт заяви до суду про встановлення додаткового строку для прийняття спадщини. Зібрано пакет документів, роз’яснення порядку та строки прийняття спадщини, порядок спадкування, якщо спадкове майно розташоване на тимчасово окупованих територіях.

Навіть, коли місто знищено, надія отримати спадщину залишається. Принаймні є дієві методи врегулювання ситуації.

 


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *